DK / EN

DK / EN

Forestilling

PEER GYNT

18. JANUAR - 28. FEBRUAR, SKUESPILHUSET, STORE SCENE

Køb billet

Dans og ord går hånd i hånd, når koreografi møder skuespil i denne ny-iscenesættelse af Ibsens fabulerende klassiker.

Salget åbner 14. august. Køb billet allerede fra 16. april med et sæsonkort til Det Kgl Teater.

Dansk Danseteater og Det Kgl. Teater går sammen om at puste nyt liv i Henrik Ibsens fabulerende klassiker Peer Gynt.  Vi møder Peer Gynt, der flakker omkring i verden for at få stillet sin uendelige trang til anerkendelse og for at lægge sin barndom bag sig. Underlagt sin mors afsavn og sorg over familiens og hjemmets traumatiske opløsning har han hele sit liv kunnet vige uden om sandheden og realiteterne og flygte ind i sine indbildninger, fantasier og løgne om storhed. Det er både en redning og en forbandelse. Da han endelig vender hjem, konfronteres han med sin dybe dødsangst.

Peer Gynt er fortællingen om en mand med et stort ego, der er på evig jagt efter sin kerne. Hele sit liv har han skiftet retning og er, uden at tænke på andre end sig selv, flygtet fra konsekvenserne af sine handlinger. Har han nogensinde været sig selv? Det er spørgsmålet, der piner ham, da han stirrer døden i øjnene, og dommen over hans liv skal afsiges.

Anja Behrens iscenesætter Ibsens vildt fabulerende klassiker i et poetisk og koreografisk stærkt udtryk, hvor dansere og skuespillere spejler og fordobler det delirium, der udspiller sig i Peer Gynts labyrintiske og ødelagte sind.

Anbefalet fra 15 år.

Co-produktion skabt af Dansk Danseteater og Det Kgl. Teater

Dramatiker: Henrik Ibsen
Iscenesættelse og bearbejdelse: Anja Behrens
Scenografi og kostumedesign: Karin Gille
Lysdesign: Súni Joensen
Lyddesign: Emil Assing Høyer
Oversættelse og tekst: Søren R. Fauth
Koreografi: Anja Behrens i samarbejde med Lukas Hartvig-Moller,
Merete Hersvik, Jessica Lyall, Kristin Bjerkestrand
Dansere: Dansk Danseteater